30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - FAQ

ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ;

Οι Αιμοληψίες αλλά και όλες οι υπόλοιπες λήψεις για μικροβιολογικές εξετάσεις στο κέντρο μας, διενεργούνται από τις 8:00 το πρωί μέχρι και 21:00 το βράδυ. Όταν στις εξετάσεις περιλαμβάνεται το Σάκχαρο η Δοκιμασία Γλυκόζης απαιτούνται 3 ώρες πλήρους νηστείας πριν την εξέταση. Αν περιλαμβάνονται εξετάσεις Ολικής Χοληστερίνης, Καλής ή Κακής Χοληστερίνης και Τριγλυκερίδιων τότε η νηστεία που απαιτείται είναι 12 ωρών και πρέπει να είναι πλήρης (καφές και τσάι επιτρέπονται αλλά χωρίς ζάχαρη ή γάλα). Για πιθανές εξαιρέσεις θα σας ενημερώσει ο Θεράπων Ιατρός σας.
ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΗΨΕΙΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ;
Οι λήψεις ακτινογραφιών διενεργούνται από τις 16:15-20:15 κατά τις απογευματινές ώρες χωρίς ραντεβού. Συνήθως δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείτε τον Θεράποντα Ιατρό σας.
ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ;
Για τους υπερήχους θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού, και αυτοί διενεργούνται από τις 12:00-14:00 το μεσημέρι και από τις 17:30-20:30 κατά τις απογευματινές ώρες. Συστήνεται να τηλεφωνείτε για ραντεβού 1 εβδομάδα πριν την εξέταση, ώστε να υπάρχουν αρκετές ελεύθερες ώρες για να επιλέξετε αυτήν που σας βολεύει καλύτερα. Σχετικά με την απαραίτητη προετοιμασία θα χρειαστούν 7 ώρες νηστεία για τον υπέρηχο άνω κοιλίας αν σε αυτόν περιλαμβάνεται και ο υπέρηχος ήπατος. Ενώ για τον υπέρηχο κάτω κοιλίας εάν αυτός περιλαμβάνει υπέρηχο ουροδόχου κύστεως θα πρέπει να καταναλωθούν 2 λίτρα νερό, 2 ώρες πριν την εξέταση, χωρίς ο ασθενής να πάει τουαλέτα για ούρηση μέχρι και την ώρα της εξέτασης.
ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ;
Η καλύτερη στιγμή για την διενέργεια μαστογραφίας είναι μέχρι την 11η ημέρα του κύκλου. Κάθε γυναίκα πρέπει μετά το 35ο έτος της ηλικίας της να επαναλαμβάνει την εξέταση 1 φορά τον χρόνο ή 1 φορά κάθε 2 χρόνια, ανάλογα με την καθοδήγηση του Θεράποντα Ιατρού. Σε περίπτωση που υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένεια, η πρώτη μαστογραφία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την καθοδήγηση του Θεράποντα Ιατρού και αναλόγως των εκάστοτε ευρημάτων.
ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ;
Το Τεστ Παπανικολάου πρέπει να διενεργείται 1 φορά τον χρόνο, 6 μήνες μετά την 1η σεξουαλική επαφή κάθε γυναίκας ή μετά το 21ο έτος. Η καλύτερη στιγμή είναι τουλάχιστον 3-4 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου και μέχρι την εμφάνιση της επόμενης. Συνιστάται η παρακολούθηση Γυναικολόγου.
ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΒΡΥΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN;

Οι προληπτικές εξετάσεις εμβρυικού ελέγχου για σύνδρομο Down και άλλες συγγενείς χρωμοσωμικές ανωμαλίες, ξεκινάνε με την διενέργεια υπερήχου εγκυμοσύνης αλλά και ορμονολογικού ελέγχου στο τέλος του 1ου τριμήνου της εγκυμοσύνης, μέχρι και τα μέσα του 2ου τριμήνου. Σε κάθε περίπτωση η παρακολούθηση Γυναικολόγου είναι επιβεβλημένη.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;
Συνήθως δεν απαιτείται διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής πριν την διενέργεια εξετάσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείτε τον Θεράποντα Ιατρό σας.